5 things beauty bloggers do, and I don’t (but should?) ***** 5 stvari, ki jih počno lepotne blogerke, jaz pa ne (pa bi jih morala?)

The title itself may suggest drama, but I promise you there will be no drama in this post. Throughout years of blogging, I’ve been noticing certain habits my fellow beauty bloggers have and I don’t – but perhaps I should? Let me know in the comments!

Morda naslov obeta dramo, vendar obljubim, da v tem zapisu drame ne boš našla. Gre za objavo o mojih opažanjih navad pri drugih lepotnih blogerkah, ki se jih sama ne držim – pa bi se jih morda morala? Vesela bom tvojega mnenja v komentarjih!

1. PHOTOS BEFORE USE! **** SLIKE PRED UPORABO!

On beauty blogs, I’ll often see photos of products that haven’t been touched along with a long, nice review of the products. I’m not suggesting that these reviews are fake in any way. I know that the bloggers take photos of the products once they buy or receive them and before they start using them. I admit that I don’t have the patience for that so my photos often look like the one above. Do you find this OK or should I take photos of products before I start using them?

Na lepotnih blogih pogosto naletim na slike izdelkov, ki so še popolnoma nedotaknjeni, zraven pa je na dolgo in široko zapisano mnenje o izdelku samem. Sploh ne namigujem na to, da so ocene lažne – izdelke gotovo poslikajo, ko jih kupijo ali prejmejo in preden jih začno uporabljati. Priznam, sama za kaj takega nimam potrpljena, zato moje slike pogosto izgledajo tako, kot tale zgoraj. Je to OK ali bi morala slikati izdelke, še preden pričnem z njihovo uporabo?

2. IF IT’S NOT ON INSTAGRAM, IT DIDN’T HAPPEN **** ČE NI NA INSTAGRAMU, SE NI ZGODILO

I’ll occasionally share snippets of my personal life on Instagram Stories – a good pizza, a glass of wine, a captured moment with my boy or my dirty kitchen. But mostly, I keep the content beauty related. I see that my fellow colleagues try and capture as many moments as possible through their phone cameras – cooking, shopping, work activities, driving, watching a football game and so forth. I love looking at these and I wonder – would you like it if I did the same and took you along with me every day?

S teboj na Instagramu v Insta Stories občasno delim kakšen utrinek iz svojega zasebnega življenja – dobro pico, kozarec vina, ujet trenutek z mojim sinčkom ali pa umazano kuhinjo. Večinoma pa so moja družbena omrežja še vedno posvečena lepotnim tematikam. Vidim, da kolegice vestno spremljajo svoj vsakdan skozi telefonsko kamero – kuhanje, nakupovanje, službene obveznosti, vožnjo, spremljanje nogometne tekme in še in še. Tudi sama jih z veseljem pogledam in se sprašujem – bi ti bilo všeč, če bi lahko tako pokukala tudi v moj vsakdan?

3. OUTFIT OF THE DAY AND OTHER NON-BEAUTY POSTS **** STIL DNEVA IN DRUGE NELEPOTNE OBJAVE

As I often say in my posts, I like pretty things. That includes nice clothes, handbags, shoes, jewelry and so forth. I’ll write a post about these here and there but I feel that my blog must remain concentrated on beauty items in terms of personal care and make-up. I often see beauty blogs morph into lifestyle blogs which include posts about creams and lipsticks, but also about books, cars, children, restaurants and so forth. I have a bunch of ideas what I could write about but I’m sticking to beauty, beauty, beauty. I was contemplating doing one post per week that would be more lifestyle oriented – perhaps Friday? What do you think about that?

Kot sem pisala že v mnogo objavah, imam rada lepe stvari. Med to sodijo tudi lepa oblačila, lepe torbice, lepi čevlji, nakit in tako dalje. Občasno o tem napišem kakšno objavo, vendar pa se mi zdi, da bi moral moj blog še vedno ostati pretežno skoncentriran na lepoto v smislu nege in ličil. Pri drugih lepotnih blogerkah pogosto  opazim, da se lepotni blogi prelevijo v “lifestyle” bloge, na katerih pišejo o kremicah in šminkah, pa tudi o knjigah, avtomobilih, potovanjih, otrocih, restavracijah in podobno. Sama imam sicer polno glavo idej, o čem bi lahko pisala, vendar pa se še vedno držim začrtane poti svojega bloga – lepota, lepota, lepota. Občasno razmišljam, da bi posvetila takšnim “drugačnim “objavam samo en dan v tednu – morda petek? Kaj meniš o tem?

4. PLANNING AHEAD **** NAČRTOVANJE

I really admire beauty bloggers who always have a couple of posts on hand if something goes wrong with writing new ones. I use to do that before the arrival of baby M., but now that remains but a dream. The last time I was semi-successful in doing this was in December when I was posting every other day and really made an effort to stick to the schedule. Now, I live day by day, post by post. I know that this is not OK and I have to improve it. For starters, I need a good planner – do you have one you can recommend to me?

Uf, kako občudujem lepotne blogerke, ki imajo vedno in vselej vnaprej pripravljenih nekaj objav, po katerih lahko posežejo, če se ji kaj zalomi pri pisanju novih. Sama sem to še počela, preden sem dobila malega M-ja, sedaj pa o tem lahko samo še sanjam. Še najbolj natančno je bilo moje načrtovanje decembra, ko sem objavljala vsak drug dan in sem se morala kar potruditi, da sem se držala zastavljenega urnika. Sedaj pa živim iz dneva v dan, iz objave v objavo. To vsekakor ni OK in vem, da se moram izboljšati. Za začetek potrebujem dober planer – imaš morda kakšnega v mislih?

5. SPONSORED CONTENTS? **** SPONZORIRANE OBJAVE

Sponsored contents are a delicate area and I’m aware of that. Personally, I don’t mind a post being sponsored if I feel that the opinion behind the product is stilL genuine. Sponsored posts also bring some benefits for both sides – I get money to invest back into post and new interesting products to review, and you get more giveaways and discount codes. I haven’t accepted any offers for paid content so far. I can’t help but wonder – what’s your opinion about that?

To je občutljivo področje in tega se zavedam. Sama načeloma nimam nič proti sponzoriranim objavam, če se mi zdi, da je mnenje za njimi še vedno resnično. Sponzorirane objave s seboj prinesejo tudi kaj dobrega za obe strani, saj na eni strani meni prinašajo denar, ki ga lahko vložim nazaj v blog in v nove zanimive izdelke, na drugi strani pa z njimi pogosteje pridejo tudi nagradne igre in kode za popust. Zaenkrat še nisem sprejela nobene ponudbe za plačano objavo. Me pa zanima, kakšno je tvoje mnenje o tem?

Gosh, that’s a lot of questions, right? I stil hope you’ll share your opinions with me – as you can see, I find it really important that I can offer you contents that you’ll like. I look forward to reading your opinions. Until next time, stay beautiful!

Uf, veliko vprašanj sem ti zastavila danes, mar ne? Pa vseeno upam, da boš svoje mnenje delila z mano – kot vidiš, mi je zelo pomembno, da ti ponudim vsebine, ki ti bodo čim bolj všeč. Veselim se tvojega mnenja. Do naslednjič, ostani čudovita!

 

Share:

5 Comments

 1. Zvesta bralka 11. 9. 2017 / 11:46

  Živjo 🙂 Meni se zdi super,da ste blogerke raznolike in nimate vse punce enakih objav. Zdaj jaz osebno berem večinoma enake bloge,ponavadi so to blogi,ki so že nekaj časa na tem področju. Je res,da pogledam ali preberem kak novejši vlog/blog, vendar pa moram reči,da niso vse blogerke enako kakovostne,to sploh leti na te novejše blogerke. Enostavno se da začutiti tisto nepristnost,ki visi v zraku. Meni je tvoj blog super in menim,da moraš ostati zvesta sama sebi. Mene načeloma fotografije že uporabljenih izdelkov ne motijo,bi pa bilo mogoče super,če bi kdaj pa kdaj objavila obe fotografiji,pred uporabo in po uporabi. Drugače kak story je res lepo pogledati, sploh tvoji live videi se mi zdijo super! Mogoče nam lahko pokažeš zbirko vseh paletk? 🙂 Je pa tudi res,da ni treba konstantno objavljati, kajti osebno mora le ostati osebno in prav je,da imaš tudi zase nekaj osebnega prostora. Več prej napisanih objav mislim,da ni nobena nuja, če pač pišeš spontano in tako najbolje deluje zate je pametno,da ostane tako. Zdaj sponzorirane objave mene osebno ne motijo,mislim,da je celo prav,da si vsaka DOBRA blogerka zasluži tudi pozornost različnih podjetij. Vendar pa je poudarek na dobra. Mislim,da podjetja včasih preveč gledajo samo na stanje popularnosti blogerk,ampak to je spet moje osebno mnenje. Drugače pa si super in se ne sekiraj za nepomembna mnenja! ❤️

 2. Spela 11. 9. 2017 / 18:12

  Jaz mislim, da je tvoj blog super tako kot je! Delaj tako kot ti čutiš, ker le tako boš izžarevala to pravo energijo, ki jo bralci takoj opazimo 😉 fotke tudi js naredim pred testom in vcasih tko cakajo tudi po leto ali vec, pa se mi pogosto zgodi da na koncu pozabim ze 😀 se pa strinjam s teboj glede objav, ker tudi sama sem iz objave v objavo, brez planiranja in brez back up planov 😀 kar pa je ogromna napaka! Fotke

 3. Sara 11. 9. 2017 / 19:48

  Živjo :). Meni je tvoj blog tudi super tak, kakršen je. Ne bi me motilo če bi bile občasno še kakšne druge objave, vseeno pa preferiram pretežno rdečo nit, torej npr. lepota in makeup. Vsake toliko kaj drugega, pa me nikakor ne moti, pa naj bodo oblačila, potovanja, knjige ipd. Če ti tako čutiš, podeli, saj menim da se čuti kadar je objava pristna in napisana z veseljem, ne zaradi pritiska po ugajanju. Tako da, kakor je tebi prav, tako je najbolj prav :).

  Slike izdelkov- nisem vizualni tip, tako da mi je pravzaprav enakovredno OK oboje- slike še novih izdelkov ali pa porabljenih. Tudi primerjava sveže kupljenih in nato sčasoma porabljenih bi bila zanimiva (tudi s foto primerjavo), kot je predlagala že zvesta bralka v prvem komentarju ;).

  Sponzorirane objave, v kolikor je to označeno, še toliko boljše, me nikakor ne motijo. Glede Instagrama- rada ga preverim tu in tam, a še vedno imam veliko raje blog zapise.

  Tudi kar se tiče pogostosti bloganja. Sama sem kampanjska, ker pišem ko čutim in tako me tudi ne moti, če niso objave zelo pogoste ampak so spontane- včasih pogoste, včasih manj, po navdihu in občutku. 😉

 4. Kaja 15. 9. 2017 / 22:52

  Meni se zdijo najboljši blogi tisti, pri katerih ostajate avtorice zveste same sebe in s tem tudi blog ostane pristen. Če tebi bolj paše pisati zgolj o kozmetiki, piši zgolj o kozmetiki, če ti paše pisati o modi, vključi tudi te stvari. Bralke imamo izbiro, da take objave preskočimo, če nas ne zanimajo in še vedno preberemo tiste, ki so nam zanimive. Najbolj bistveno se mi zdi, da so objave pristne in napisane s strastjo, kar se hitro vidi. Kar se tiče samih fotografij, osebno vedno rada pogledam lepe fotografije s popolnimi izdelki, ampak se mi zdi da so take predvsem lepe za pogledat, nimajo pa tiste “duše”, oziroma zgodbe v ozadju, ki jo ima v sebi fotografija s porabljenim izdelkom. Vsak dan nas spremljajo popolne fotografije na vseh družabnih omrežjih in res je osvežitev videti tudi “realno stanje” 🙂 Tvoj blog bom še naprej spremljala, če pride do sprememb ali ne, saj so objave vedno zanimive in neprisiljene 🙂

 5. Ana 18. 9. 2017 / 9:33

  Oh, ziher bom kej pozabla omenit. Mene ne motijo slike uporabljenih izdelkov, se jim pa sama manjkrat poslužujem. Ne vem zakaj. Je pa res smešno, zdej ko razmišljam ko napišeš orng oceno in potem zraven nov neuporabljen izdelek. Seveda te slike nastanejo preeej, ampak niso tolk realne. Na zgornji sliki se recimo točno vidi kok rada maš ta higlighter. You hit the pan!! 🙂
  Jaz tudi nisem več čisto 100% lepotna blogerka, ko pa imam še toliko drugega za povedati. Ne obremenjuj se s tem. Če te na nedeljo zvečer prime drugačna objava jo objavi. 😉 jaz navijam za raznolikost 🙂
  In ne, ne bom postala tipična mami blogerka 😉 don’t worry 😀
  Morem it zdej nazaj gledat kaj sem še hotla povedat….

  Tudi jaz ne načrtujem objav, pa imam trenutno čas. Če res ne dobim službe se lotim bloganja precej bolj resno in spišem nekaj objav tudi za rezervo po februarju.

  Jaz se včasih počutim tak outsider. Na FB ne delim ljubezni, lupčkov, izletov, romantičnih večerij. Glih tko pa na IG ne pofotkam vsakega obroka, vsakega nakupa, vsakega outfita.. ampak določene stvari pač raje obdržim zase in tko se mi zdi prav. Če imaš željo več objavljati, potem daj! Če bi samo zato ker je to trend, potem raje ne 😉

  Jaz te rada berem tako ali drugače. S spremembami ali brez. Dokler smo zveste same sebu so spremembe dobrodošle.

Comments are closed.